Targ de turism Romexpo- Fotograf evenimente Bucuresti

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinyoutubemail

 

Targ de turism Romexpo- Fotograf evenimente Bucuresti la Black Sea Food Summit – Prevenirea risipei alimentare și provocările gastronomiei viitorului. -Sarbatoarea gustului-Reuniune chefi bucatari si Master Class

Sarbatoarea Gustului, editia 2015, i-a avut ca invitati pe Chef Frederic Jaunault (MOF – Primeeur 2011), Chef Jacques Henrio (MOF 1986), Chef Laszlo Szabolcs si Chef Robert Voicu de la Unilever Food Solutions, si Chef Stefan Popescu de la Hotel Pullman. Au fost degustate delicatese din Romania, Franta, Italia si Liban, dupa ce totul a fost preparat la fata locului, s-a discutat despre responsabilitatile profesionistilor din domeniul gastronomiei, si s-au facut demonstratii culinare. Publicul a fost incantat atat de prezentari si dezbateri, cat si de retetele extravagante la prepararea carora au asistat.

Ca fotograf eveniment, e o onoare si o placere sa participi la ceva organizat atat de bine. Locatia, Romexpo, a oferit posibilitati infinite pentru cadre reusite, iar rezultatul a fost un album foto de eveniment plin de lumina si culoare.

Jacques Henrio a oferit un Master Class tuturor Chefilor bucatari locali care s-au implicat in educatie in timpul festivalului. Tema Master Class a inclus: Terina din ficat de porc si terina de porc in foietaj, precum si promovarea meseriei de specialist in catering alias Charcutier-Traiteur. Pretenta lui Jacques Henrio la Sarbatoarea Gustului a fost cu totul deosebita. La Master Class pentru bucatari profesionisti, a realizat o serie de preparate unice, care pot fi admirate in fotografii: curry verde cu cartofi dulci, paste din carne de porc cu fistic si prune in foietaj, cotlet de porc cu cocktail exotic din legume si fructe (impreuna cu Chef Frederic Jaunault), Terrine de voilaille et sa robe de choux pomme.

Un alt invitat important la targul de la Romexpo a fost Chef Frederic Jaunault, campion mondial in sculptura de fructe si legume. La Master Class, Chef Frederic a pus accentul pe importanta respectarii produsului atunci cand lucrezi cu el. Esentiala este punerea in valoare a gustului fara a incarca produsul prea mult. Imbinarea fructelor, legumelor, condimentelor si ierburilor este ceva ce se invata in timp. Pentru un rezultat perfect, este nevoie de multa experienta.

Retetele culinare sunt o adevarata arta, la fel ca fotografia. La un eveniment culinar, fie el de asemenea proportii, fie mai mic, organizat intr-un restaurant, un fotograf eveniment profesionist va face toata diferenta.

Mancarea este de o frumusete trecatoare, si de aceea este important sa fie imortalizata prin fotografie. Cu ajutorul luminii si a echipamentului foto potrivit, munca extraordinara a Chefului va putea fi admirata si mai tarziu, dupa ce produsul creat de el a fost consumat.

Prin urmare, daca va ganditi sa organizati un concurs sau un eveniment culinar, apelarea la un fotograf eveniment este cea mai buna alegere pe care o puteti face. Pentru a surprinde culorile intense si a sugera aroma produsului prin fotografie, este nevoie de unghiuri si cadre reusite, si de utilizarea la maxim a luminii si a ambientului. Rezultatul final va fi un album foto eveniment de care privitorul nu se va mai putea dezlipi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail