Ne putem auzi la: 0722 40 60 80 contact@degalfoto.ro

Cameraman botezuri Bucuresti

In momentele definitorii ale vietii noastre, cu totii dorim ca amintirea sa fie cea care le conserva farmecul de-a lungul timpului. Imaginea este un antidot la uitare, asa ca imortalizarea unui astfel de eveniment, asa cum este botezul, e foarte importanta. Ea nu trebuie facuta chiar de oricine, ci se recomanda angajarea unui cameraman botez.

Nu toti cameramanii sau videografii fie de nunta sau botez sunt la fel, ei nu realizeaza chiar aceleasi materiale video la nivelul pe care l-am dori. Doua aspecte sunt definitorii aici: experienta lor si dotarea tehnica de care dispun pentru a-si folosi la nivel maxim priceperea. Dupa un botez, daca ne gandim peste ceva timp la aceste momente de o incarcatura emotionala deosebita, ne vom da seama ca imaginile si fotografiile facute de un specialist sunt cele care trezesc amintirile frumoase si ne emotioneaza.

Desi botezul propriu-zis nu dureaza foarte mult timp, el este intens si e presarat cu momente emotionante ce trebuie filmate si fotografiate cat mai bine. Nimic nu trebuie ratat in aceste clipe de o incarcatura emotionala deosebita. Parintii se pregatesc din timp, nasii sunt emotionati in pregatirea a ceea ce urmeaza, iar videograful isi face si el un plan bine definit cu privire la ceea ce urmeaza sa filmeze. El va surprinde atat exteriorul bisericii, cat si interiorul lacasului de cult, va realiza filmarile ce vor intra in final intr-un scurt material introductiv, dar si de final.

Desi in biserici, in general, lumina nu este foarte buna, noi, cei care realizam filmari botezuri, ne pregatim in prealabil pentru a asigura conditiile necesare si din acest punct de vedere. Luminile profesionale pe care fotografii si videografii le folosesc creeaza exact cadrul de care este nevoie.

Fiecare botez este diferit, deoarece realitatea are uneori mai multe fatete, iar noi trebuie sa fim implicati total in desfasurarea evenimentelor, astfel incat sa putem filma tot ceea ce este important. Inainte de inceperea botezului trebuie sa fim acolo si sa ne asiguram ca totul va merge bine, astfel incat sa nu fim luati prin surprindere de absolut nimic.

Angajati un cameraman profesionist pentru a avea cele mai frumoase amintiri

In pregatirea botezului, se intampla ca uneori parintii sa lase pe ultimul loc problema filmarii si a fotografiilor. Sunt si situatii nefericite cand ei nu apeleaza la un profesionost pentru filmare si fotografii, aceasta fiind o decizie total neinspirata. A te gandi ca fotografiile si filmarea de la botez pot fi facute si cu un telefon mobil performant sau cu un aparat foto profesional de catre oricine dintre rude sau prieteni nu e o decizie buna. Cei care au luat decizia de a nu angaja un cameraman sau un fotograf profesionist la botez o regreta cu siguranta, insa nu au cum sa mai remedieze acest lucru.

O astfel de decizie este motivata financiar de multe ori, parintii nefiind dispusi sa plateasca si pentru un astfel de serviciu. Insa, asa cum taina botezului este savarsita de o persoana calificata, profesionista, adica preotul, asa este si in cazul filmarii si al fotografiilor. Bineinteles, alegerea unui cameraman botez nu trebuie sa fie intamplatoare.

Ofertele de pe piata de profil sunt numeroase, iar aceasta alegere se poate dovedi una greu de facut. Angajarea unui cameraman pentru botez nu este ceva ce se face in graba, fara o cercetare prealabila a pietei. Botezul nu este ceva ce se va repeta in viitor, este un moment unic ce necesta atentia necesara pentru ca amintirile sa fie unele cu adevarat memorabile.

In primul rand, cel pe care il veti alege pentru a filma un botez trebuie sa fie un profesionist desavarsit, care sa isi dovedeasca priceperea prin intermediul unui portofoliu bogat si relevant. Dincolo de aspectele tehnice si experienta in domeniu, o alta calitate a cameramanului este buna comunicare cu cei care ii solicita serviciile. Cameramanul trebuie sa stie si care este viziunea parintilor asupra ceremoniei botezului, la ce se asteapta ei si, astfel, sa isi adapteze viziunea lui la ceea ce urmeaza sa filmeze.

El isi va face foarte bine “temele” inainte de botez, deoarece trebuie sa stie cine sunt membrii familiei, sa cunoasca ceea ce isi doresc parintii cu privire la momentele pe care va pune accentul in decursul filmarii si al montajului final. Practic, acel material video final, rezultat in urma montajului, va fi un mijloc de comunicare a ceea ce intreaga familie isi doreste sa transmita cu prilejul botezului.

Ceea ce face un cameraman botez nu este ceva impersonal sau pur tehnic. In filmarile sale intra emotie, bucurie, inspiratie si fler. Ar fi exagerat sa spunem ca dupa doar cateva intalniri el este un prieten al familiei si stie exact ce sa surprinda la un botez, dar calitatea umana a cameramanului, sensibilitatea lui artistica si capacitatea de a empatiza cu cei din jur il vor ajuta sa fie prezent exact acolo unde trebuie si sa filmeze ceea ce este cel mai important.

Spunem ca e foarte importanta experienta unui cameraman profesionist in video botez, deoarece momentele speciale ale ceremoniei de botez dureaza foarte putin si trebuie surprinse de cineva care are o privire proactiva asupra intregului eveniment. Dat fiind faptul ca un botez este diferit de o nunta sau aniversare, emotia ceremoniei va fi cel mai bine surprinsa de un cameraman care cunoaste in detaliu fiecare etapa a botezului religios, indiferent de confesiunea religioasa.

Organizarea unui botez necesita o planificare foarte buna a fiecarui aspect implicat de acest eveniment cu totul deosebit. Parintii sunt cei care planifica intregul botez, alaturi de nasi. Printre altele, ei trebuie sa gaseasca si un cameraman botez foarte bun. Ca etapizare a acestei planificari, este ideal ca ei sa poata decide din timp ce specialist in domeniu vor angaja pentru a filma botezul copilului lor.

Un cameraman angajat pentru o nunta sau botezul copilului dvs. nu se limiteaza doar la filmarea evenimentului. El va ofera un stick personalizat cu materialul video rezultat in urma prelucrarii filmarii brute. De-a lungul timpului, aceste imagini va vor aminti cat de speciala a  fost ziua crestinarii copilului dvs., o zi in care s-a reunit intreaga familie alaturi de rude.

 

 

 

MENU

Back

Share to