Ne putem auzi la: 0722 40 60 80 contact@degalfoto.ro

Portofoliu de fotografii botez in Bucuresti-Victoria

 

.

 

 

De fiecare dată când termin de fotografiat un eveniment in calitate de fotograf botez Bucuresti și îmi petrec ceva timp analizând feedback-ul oferit de client. Te sfatuiesc ca atunci cand alegi fotograful sa verifici portofoliu de fotografii botez in Bucuresti.

De ce te sfatuiesc sa verifici portofoliu de fotografii botez in Bucuresti? Desfasurarea unui botez in Bucuresti poate fi diferita fata de alte orase.

Descopăr cu stupoare o tendință din ce în ce mai prezentă pe piața fotografiei și din ce în ce mai supărătoare pentru un adevărat fotograf profesionist. Clienții se raportează la acel eveniment și la plusul de valoare pe care îl ofer, din punct de vedere tehnic, valorificând doar aparatura profesionistă ce îmi umple ghiozdanul. Astăzi m-am hotărât să lăsăm deoparte ghiozdanul din spate și să discutăm despre un adevărat criteriu ce definește un fotograf botez: implicarea.

Să luăm în calcul un exemplu simplu: fotografierea unui botez. Ce ar trebui să fie caracteristic unui fotograf ?

Un adevărat fotograf de botez profesionist nu se va prezenta la un eveniment doar cu un bagaj fizic, cu un rucsac plin de scule performante și scumpe, ci va avea grijă să care cu el și bagajul emoțional și cel al experienței în domeniu. În cazul unui fotograf aceste două lucruri sunt esențiale.

Elementul emotiv îl va ajuta pe fotograf să perceapă cu mai multă acuratețe momentele potrivite pentru poze, îl va ajuta să empatizeze mai ușor cu bebelușul și să-l surprindă în fotografii fix în momentul oportun. Experiența îl va ajuta să gestioneze cu brio situațiile de stres la care va fi supus, să identifice și să elimine riscurile și să aibă răbdare, deoarece fotografiază un bebeluș, nu un om matur ce înțelege în ce poziție ar trebui să stea și când să zâmbească. Nu toate pozele vor ieși perfect, deoarece bebelușul va fi mereu agitat, însă tocmai experiența va face dintr-un fotograf de botez fotograful perfect în aceste momente, deoarece el știe când, cum și cât să insiste pentru a surprinde fotografia perfectă.

 

Cum alegi un fotograf de botez?

Toate acestea presupun un efort din partea fotografului, iar alegerea unui fotograf  botez Bucuresti ar trebui să ia în calcul toate aceste variabile, factorul decisiv în alegere nefiind nicidecum valoarea strict materială a aparaturii și investițiile în aparatura profesionistă.

Desigur, aceasta reprezintă o condiție absolută pentru a putea oferi calitate, însă calitatea unei poze va fi mereu influențată de capacitatea de empatie a fotografului. Nu va veni de cele mai multe ori din principiile teoretice din domeniul fotografiei, nu va veni din cursuri de grafică, ci va veni tocmai din modul în care fotograful rezonează cu evenimentul și modul în care simte și anticipează mișcările tuturor celor ce vor fi fotografiați.

Pentru a fi un fotograf de botez de excepție îți mai trebuie însă un as în mânecă. Acesta este de multe ori elementul cheie.

Un fotograf de botez trebuie să iubească copiii!

 

Nu ai cum să înțelegi un cadru și să-l pozezi perfect, fără să-l asociezi în profunzime cu ceva ce-ți produce plăcere. Nu ai cum să te învârți în jurul unui copil pe care să-l urmărești toată ziua și să-l surprinzi în poze, fără să-ți placă copiii.

Pur și simplu nu o să-ți iasă poza perfectă, dacă nu te identifici cu acel cadru.

Concluzie: Un fotograf de botez profesionist nu se măsoară în cifre!

Așadar, în momentul în care cauti portofoliu de fotografii botez Bucuresti sau orice alta locatie, ar trebui să iei în calcul toate aceste criterii, realizând importanța fiecăruia și lăsând deoparte unele preconcepții ce poziționează fotografii pe scara profesionalismului doar în funcție de cifrele din rucsac.

MENU

Back

Share to