Ne putem auzi la: 0722 40 60 80 contact@degalfoto.ro

Pretul pentru fotograf de nunti

Astăzi am ales abordarea unui subiect destul de interesant, însă dintr-o direcție despre care foarte rar se discută, lucru ce-l face mai interesant decât tema în sine. Am ales să discut, din perspectiva de fotograf nunta in Bucuresti, despre ce înseamnă o nuntă din perspectiva celui ce o fotografiază.

Așadar…

Ce înseamna o nunta pentru un fotograf de nunta profesionist?

Mulți au un răspuns simplu la această întrebare, un răspuns care pe mine, din postura de fotograf de nunta, mă irită. Mulți consideră că o nuntă pentru noi fotografii înseamnă doar bani în plus în portofel, un nou client, o nouă colaborare și o nouă șansă de a câștiga niște bănuți.

Nu a zis nimeni că nu este așa, pentru că, până la urmă, fotografia este obiectul muncii în această profesie și trebuie să ne câștigăm și noi traiul. Însă dacă vom privi o nuntă în acest mod, suntem orice, doar fotografi profesioniști nu.

Dacă am privi fiecare client doar ca pe o oportunitate de a ne câștiga pâinea și dacă această viziune ar domina, meseria asta ar reprezenta o simplă profesie plictisitoare, fără niciun rost și fără nici o plăcere de a o realiza. Pentru mine personal nu reprezintă așa ceva, așa încât eu am un alt răspuns la întrebarea “Ce înseamnă o nuntă pentru un fotograf de nuntă profesionist?”

Pentru mine, o nunta înseamna în primul rând fericire.

Nu numai fericirea celor căsătoriți, ci și fericirea mea, pentru că am ocazia să le fiu alături și să le redau această emoție extraordinar de complexă prin fotografii.

Pentru mine, ca de altfel pentru orice fotograf profesionist, o nuntă înseamnă oportunitatea de a ne etala puterea creatoare și talentul șlefuit cu greu prin ani de muncă și prin sute de ore albe petrecute în toiul nopții.

O nuntă ar trebuie să însemne pentru un adevărat fotograf nuntă o minunată oportunitate de a demonstra încă odată clienților, dar mai ales lui, faptul că această profesie este o artă, iar arta se întreține prin dragoste față de practicarea ei, prin muncă și printr-un efort de o însemnătate aparte.

Un fotograf de nunta profesionist castiga mai întai respect, apoi bani!

Este evident faptul că arta și dragostea nu ne plătesc facturile și nici piesele de schimb ale aparatului, însă pentru a câștiga bani ai nevoie de clienți mulțumiți, iar clienții români nu sunt chiar cei mai ușor de mulțumit clienți pe care îi poate întâlni un fotograf de nuntă profesionist.

Pentru a câștiga bani trebuie să câștigi în primul rând încredere, iar aceasta vine odată cu respectul. Este vorba aici atât de respectul pe care îl ai față de meseria ta, de arta de a așeza frumosul pe hârtie, respectul pe care îl ai față de client și față de evenimentul la care ai onoarea să participi și mai este vorba și de respectul pe care îl impui din postura de fotograf profesionist.

Viziunea financiară și scopurile economice vor fi percepute mereu în plan secundar de către un fotograf profesionist, iar în plan principal va fi poziționată satisfacția clientului și dobândirea respectului față de profesia de fotograf profesionist. Există cazuri în care acest element să fie mai important decât o sumă consistentă, deoarece din respect se nasc recomandările, iar acestea din urmă reprezintă unul din principalele moduri în care un fotograf își poate monetiza pasiunea și o poate transforma în profesie.

În concluzie, un specialist va privi nunta ca pe un prilej de a evolua, de a ridica la rang de artă profesia pe care o practică, iar această viziune îl va obliga de fiecare dată să livreze perfecțiunea către client.

Viziunea aceasta este cea mai motivantă cale de a practica arta fotografiei, tocmai de aceea, daca esti in cautarea unui fotograf de nunta in Bucuresti, poti apela la serviciile de pe aceasta pagina.

fotograf nunta Bucuresti

Despre munca unui fotograf botez
Personalizeaza-ti pachetul de servicii foto video nunta in Bucuresti

MENU

Back

Share to

Servicii fotograf Bucuresti ce implica sedinte foto in studio foto sau natura in Bucuresti, fotograf de nunta profesionist in Bucuresti.
Facebook Degalfoto.ro
Bucuresti | Romania | 0722 40 60 80 | contact@degalfoto.ro