Ne putem auzi la: 0722 40 60 80 contact@degalfoto.ro

Foto nunta in Bucuresti- Adriana si Justin

Alegerea unui pachet foto nunta in Bucuresti poate da batai de cap prin prisma multitudinii de oferte.

Ce inseamna sa fii fotograf de nunta profesionist?

Ma bucur adesea de ocazii in care sunt invitat la nunti in calitate de fotograf  si imi asum acest rol de fiecare data, incercand sa-mi fac clientii fericiti si sa le ofer prin fotografie cel mai frumos cadou de nunta: un album foto nunta de care sa se bucure si pe care sa-l priveasca la fel, cu aceeasi sclipiere in ochi, dupa nunta de argint si dupa cea de aur.

Activand in bransa ca fotograf profesionist, vei simti de multe ori nevoie sa-ti testezi capabilitatile, sa-ti confirmi faptul ca te mentii pe linia standardelor profesionale si ca in continuare oferi servicii de calitate, care multumesc clientii si le depasesc asteptarile. Te vei intreba de multe ori cum faci sa reusesti acest lucru?

A fi fotograf de nunta profesionist nu inseamna, de multe ori, respectarea unor anumite standarde sau parcurgerea pas cu pas a unor procese tehnice si teoretice.

Asta nu este totul. De cele mai multe ori, in experienta mea, am descoperit ca a fi fotograf  profesionist presupune o capacitate de a filtra fiecare noua colaborare prin propriul mod de a vedea lucrurile.

Pentru a oferi poze de calitate este nevoie, bineinteles, de respectarea unor standarde tehnice (ai nevoie de o anumita aparatura), iar pentru a denota credibilitate si profesionalism este nevoie de respectarea standardelor profesionale si etice, dar aceste lucruri pot fi realizate de oricine prin munca si prin investitii reprezentative in bransa. Totusi, in acest caz, de ce nu reusesc toti sa fie fotografi profesionisti?

Tocmai pentru ca se opresc aici. Se multumesc sa respecte standardele profesionale, sa comunice intr-un anumit fel, sa priveasca fiecare colaborare la fel si sa ajunga sa lucreze mecanizat dupa o grila sau o programa de specialitate. Aceste lucruri sunt desigur baza unui fotograf, insa adevarata performanta vine, nu de putine ori, din propriul mod de a lucra, din a privi fiecare nunta prin prisma modului personal de a gandi, actiona si privi lucrurile.

Cum atingi standardele de performanta in postura de fotograf de nunta profesionist?

Este nevoie sa te implici personal in fiecare proiect pentru a ajunge cu adevarat la performanta in aceasta profesie. Este nevoie ca atunci cand fotografiezi sa privesti din spatele obiectivului ca si cand tu ai fi cel din fata sa. Este nevoie, in postura de fotograf profesionist, sa-ti asumi statutul de fotograf, gandint insa si din locul cuplului si din locul invitatilor, nasilor, familiei si tuturor celor prezenti. Doar in acest fel vei reusi sa identifici nevoile reale si dorintele celor ce isi doresc pachete foto nunta si vei putea sa le oferi prin poze exact ceea ce isi doresc ei.

Ca sa ajungi un fotograf  profesionist, trebuie sa eviti monotonia, iar mecanizarea profesiei prin intermediul unor teorii sau programe speciale (care promit eficienta sporita la nivel de time-management si costuri) este chiar elementul de care trebuie sa te feresti. Priveste fiecare nunta prin proprii ochi si vezi cum evolueaza si care sunt nevoile acelor oameni. Bazeaza-te pe experienta proprie, priveste in propriul mod si implica-te la un nivel care sa-ti permita sa rupi din tine bucatele pe care sa le oferi celor din fata ta sub forma pozelor de nunta. Testeaza totul si imbunatateste in permanenta.

Cand te poti considera un fotograf de nunta profesionist?

Cand toate aceste faze ti se vor parea o activitate normala, fara de care rolul tau de fotograf  profesionist nu s-ar putea indeplini, atunci vei realiza ca ai ajuns in final la nivelul de performanta personala care sa te certifice in aceasta profesie drept fotograf  profesionist.

Vei observa in acelasi timp ca linia ce desparte un fotograf de un robotel profesionalizat dupa anumite principii si linii de ghidaj mecanizate este destul de subtire. Impune-ti singur o limita de performanta, in concordanta cu asteptarile fiecarui client nou si nu trata fiecare colaborare la fel. Fiecare om este diferit. Reuseste sa-i multumesti pe toti si pastreaza-te pe aceeasi linie.

Lectie invatata in urma unei colaborari: Cat de importanta este increderea intr-un fotograf de nunta?

Nu mi-a fost niciodata greu sa fiu natural in toate colaborarile mele, deoarece eu nu imbrac masti si nici nu fotografiez masti. Imi place sa surprind naturalul in tot, fara sa fotografiez banalul.

Am avut acum ceva timp ocazia sa gasesc un cuplu special. Toate sunt speciale, o sa spuneti voi. Da, asa este, acesta insa era special prin altceva. Ea, vesela si imbujorata, a visat intotdeauna sa aiba papuci albastri la nunta, iar el, strain, dintr-o cultura de peste ocean, nu o mai vazuse niciodata in rochie mireasa. Acest lucru poate parea normal. Poate asa este, insa el nu mai vazuse niciodata traditiile unei nunti pe meleag romanesc.

Era atat de nerabdator sa o sarute si s-o imbratiseze incat a semnat pe nevazute contractul si am batut palma doar din mers. Omul acesta avea ceva aparte.
S-au pupat si s-au agitat intreaga sedinta foto, asa incat uneori mi-au creat probleme in a-i surprinde intr-un cadru. Dar toata energia lor si toata iubirea dintre ei mi-au aratat o latura diversa a meseriei de fotograf. Mi-au aratat cat de importanta este increderea… si increderea lor unul in celalalt, dar mai ales increderea lor in mine.

Discutia legata de pachetul foto de nunta a fost scurta concretizandu-se prin semnarea „verbala” a contractului, pana la urma a avea incredere intr-un om strain… poate fi o onoare.
Pana la urma.. asta a insemnat si pentru mine sa surprind naturaletea, increderea si iubirea dintr-un cadru frenetic si sa le ofer acestor doi indragostiti sedinta foto pe care au visat-o intotdeauna, o onoare.

MENU

Back

Share to